Zašto odabrati solarnu energiju?

Smanjite vaše račune za struju

Konvencionalni tipovi energije nastavljaju da poskupljuju, dok alternativni izvori čiste enrgije postaju sve jeftiniji. Postavljanjem solarnog sistema garantujete besplatnu struju iz sopstvene elektrane narednih 25 godina.

Go Green

Kako raste ekonomija tako se širi i naša potreba za energijom. Električna energija koju trenutno koristite je većim delom proizvedena iz konvencionalnih izvora koji sagorevaju fosilna goriva, Mi Vam nudimo izbor da taj udeo svedete na minimum.

Postanite energetski nezavisni

Instaliranjem solarnog sistema postajete manje zavisni od elektroprivrede koja iz godine u godinu diže cene struje domaćinstvima.

Sve informacije za vaš smart dom

Solarni sistemi se lako povezuju na smart tehnologije. Mozete pogledati online ili na vasem mobilnom telefonu koliko energije trošite i koliko sami proizvodite u svakom trenutku.

Unesite informacije o vašoj potrošnji


VAŠA POTENCIJALNA UŠTEDA IZNOSI: 0 dinara

Dovršite popunjavanje upitnika i pošaljite zahtev

Da li ste spremni da uštedite 0 dinara u narednih 25 godina?

Nakon unosa adrese objekta proverite ispravnost lokacije OVDE

Uneta mesečna potrošnja kilovata u višoj tarifi:
Uneta mesečna potrošnja kilovata u nižoj tarifi:
Kalkulator željene uštede:

Saznajte zašto naši klijenti umesto klasične biraju solarnu energiju za njihova domaćinstva i naučite i Vi kako možete uštedeti novac na računima time što ćete SADA napraviti pametnu odluku. Pošaljite upitnik i naši inženjeri će Vas kontaktirati sa ponudom u najkraćem mogućem roku.

FAQ Najčešće postavljanja pitanja

Solarni paneli konvertuju svetlosnu energiju od sunca u električnu energiju u direktnoj struji (DC) formi, a invertor konvertuje DC električnu energiju u naizmeničnu struju (AC) i sinhronizuje na napon iz distributivne mreže.
Jednostavno rečeno, neto merenje omogućava vlasnicima solarnih elektrana da koriste EPS kao ‘bateriju’. Kada vaš sistem proizvodi više energije nego što se koristi u vašem domu, višak je poslat EPS-u na dalje korišćenje. Kada vaš solarni sistem proizvodi manje nego što je potrebno za snabdevanje celog domaćinstva vi preuzimate energiju iz EPS-a. Na kraju meseca dobićete obračun preuzete i poslate energije i plaćate samo razliku između preuzete i poslate energije. Višak energije se prenosi u vidu kWh ‘kredita’ za naredni mesec. Prvog aprila ova racunica se resetuje na nulu i kreće ispočetka.
Ne. Solarni sistem je povezan pre vašeg razvodnog ormana, između mernog mesta i glavnog osigurača. Podrazumeva se da kuća poseduje uzemljenje i da je elektro instalacija urađena po pravilima.
Najčešće korišćene solarne ploče su 450-550Wp po modulu. Prosečnom domaćinstvu je potrebno oko 11 ploča od 450Wp što je oko 24m2 prostora.
Crep, lim, drvena sindra, betonski crep, bitumenski prekrivači, ravni krovovi…
Maximalna izlazna snaga invertora je 10.8kW AC dok solarni moduli mogu da idu do max 13-15kWp.
Ukoliko ima redovnih padavina onda nema potrebe za pranjem ploča. Ukoliko je duži vremenski period bez kišnih padavina onda se savetuje da se ploče speru vodom kako bi se otklonili prašina i naslage. Invertori ne zahtevaju nikakvo održavanje, ali je preporučeno da se sa vremena na vreme proveri da li ceo sistem radi unutar dizajniranih parametra.
Ne. Solarni ‘On-grid’ sistemi koji su povezani na mrežu moraju pratiti režim rada EPS-a. Ukoliko dođe do prekida snabdevanjem struje svi solarni sistemi moraju se momentalno ugasiti radi zaštite radnika na mreži. Ukoliko želite da vas sistem radi i tokom prekida u snabdevanju od strane EPS-a, taj sistem mora imati bateriju kao backup option.
Solarni sistemi su dizajnirani da rade 25 i više godina. Garancije na solarne ploce je 12 godina na proizvod i 25 godina na 85% performansi, dok invertori imaju standardnu garanciju od 5 godina sa mogućnošću produžetka do 20 godina.
Moguće je, ali se treba proveriti da li se dodaju ploče na postojeći inverter ili se dodaje ceo manji sistem paralelno sa već postojećim sistemom.